Internet

 

Vid problem med internet kan det bero på att routern är för gammal och behöver bytas ut. Brf innehavaren står själv för den kostnaden.

OBS
På den ordinarie årsstämman, 16/4 2018, röstades det igenom en motion om att föreningen ska teckna gruppanslutning hos Stockholms Stadsnät med en hastighet på 1000/1000 mbps. Detta håller nu på att genomföras, och planerat datum då detta ska vara igång är vecka 35, 2018. Du behöver alltså inte som nyinflyttad teckna något internetabonnemang.

 

Information från Stockholms Stadsnät:
Välkomstbrev
Bredbandsguide
Beställningsblankett

Gällande beställningsblanketten: alla lägenheter kommer kopplas upp mot Stockholms Stadsnät oavsett om blanketten fylls i eller inte. Blanketten gäller om du vill teckna ett annat telefonavtal än det som ingår (samt för att få hem den router/tjänstefördelare som ingår i avtalet?)

 

Äldre nyheter

2012-04-01
Styrelsen har tecknat avtal med Telia för att dra in snabbare internet (s.k. fiberlan) till samtliga boende i föreningen. Detta innebär att vi kommer ha möjlighet till internet med hastigheter upp mot 100 Mbit/sek samt bredbandstelefoni och digital-tv.

Den nya hastigheten är högre än den som idag finns tillgänglig via telefonjacket och kräver installation av ett nytt höghastighetsuttag (cat6) inne i varje lägenhet. Uttaget kommer placeras i närheten av första telefonjacket, förmodligen i hallen. Detta kommer ske kostnadsfritt av Telia.

Om man inte vill, eller inte har möjlighet att släppa in installatören vid de tillfällen som aviseras och man vid ett senare tillfälle vill dra in höghastighetsuttaget kommer detta dock att bekostas av den enskilde.

För att nyttja höghastighetsuttaget kommer abonnemang hos Telia att krävas.
Att dra in detta uttag i lägenheten betyder inte att man binder sig till någonting hos Telia, och man kommer kunna fortsätta använda Com Hem, Bredbandsbolaget eller liknande om man vill. Dock kommer dessa enbart fungera genom telefonjacket – precis som tidigare.

Aktuella priser för internet, telefoni och bredband kan hittas på www.telia.se. Telia kommer även att skicka introduktionserbjudanden på de olika tjänsterna med posten under nästa vecka.

Arbetet med att dra in fiber kommer starta 10/4 och pågå under ungefär fyra veckor. Telias installatörer kommer under denna tid att arbeta i källarutrymmet men behöver även komma in i lägenheterna för installation av uttaget. Installation i din lägenhet kommer aviseras minst fyra dagar i förväg.

Vid frågor: kontakta brfherden5@gmail.com.
Denna information uppdateras löpande på den här sidan.
/Styrelsen, Brf Herden 5.